Μαθαίνουμε για τους υπολογιστές μαζί

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Edison - Παρουσίαση


Παρουσίαση του Edison

Όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, μέσα από το διάφανο κάλυμμα του Edison, μπορούμε να δούμε όλα το ηλεκτρονικό του κύκλωμα. Συγκεκριμένα υπάρχουν: αντιστάσεις, πυκνωτές, τρανζίστορ, κινητήρες και άλλα στοιχεία, μα το πιο σημαντικό ηλεκτρονικό κομμάτι του Edison είναι ο μικροελεγκτής του. 


O μικροελεγκτής είναι «το μυαλό» του Edison. Είναι το κέντρο της «σκέψης» του. Mοιάζει πολύ με το τσιπ του επεξεργαστή ενός Η/Υ, μόνο που είναι πολύ μικρότερος. Και ακριβώς όπως ένα τσιπ σε έναν υπολογιστή, ο μικροελεγκτής του Edison «τρέχει» προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά του επιτρέπουν να «σκέφτεται» και να λαμβάνει αποφάσεις για τη λειτουργία του.


Για να ξεκινήσουμε να λειτουργούμε το Edison, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ανοίξουμε τη θήκη των μπαταριών και να τοποθετήσουμε 4 μπαταρίες τύπου ‘AAA’. Προσέχουμε να είναι σωστά τοποθετημένες (+/-) και κλείνουμε το κάλυμμα.

Για να ενεργοποιηθεί το Edison, σύρουμε το διακόπτη που βρίσκεται στο κάτω μέρος του, στο «on». Το Edison θα ανταποκριθεί αναβοσβήνοντας τα κόκκινα LED


Οι Αισθητήρες και τα κουμπιά του Edison






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου