Μαθαίνουμε για τους υπολογιστές μαζί

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

eTwinning: Our Magical Brain

To 3o Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, και τα τμήματα ΣΤ1 και Στ2, μαζί με τα σχολεία:

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού (Ελλάδα)
  • ALİ GÜNERİ İLKOKULU (Τουρκία)
  •  Necdet Ülger İlkokulu Yenişehir (Τουρκία) 
  • Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi nr 6 w Siedlcach Siedlce (Πολωνία) 
  • ZŠ s RVMPP, Buzulucká 392, Teplice Teplice (Τσεχία)

 θα συνεργαστούν προκειμένου να υλοποιήσουν το eTwinning έργο με τίτλο, "Our Magical Brain"

Η βασική ιδέα του έργου είναι η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μαθαίνει ο εγκέφαλος των ανθρώπων. Όσο πιο πολύ προσεγγίσουμε την διαδικασία αυτή, τόσο περισσότερο να βοηθήσουμε τους μαθητές να προοδεύουν. 

If we want to help children and students to learn in today’s world, then we need to begin with their brain. To be able to teach effectively we as teachers need to know how our brain learns. Our project aims to make our students realize that they can learn anything if they know how to learn it. Learning starts with feeling well, because it is difficult to learn if you don’t feel safe. The brain’s principal task is to survive in order to keep learning. So our subject is actually related to well being of our students.

Αν θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους μαθητές να μάθουν στον σημερινό κόσμο, τότε πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εγκέφαλό τους. Για να είμαστε σε θέση να διδάξουμε αποτελεσματικά εμείς ως δάσκαλοι πρέπει να γνωρίζουμε πώς μαθαίνει ο εγκέφαλός μας. Το έργο μας στοχεύει να κάνει τους μαθητές μας να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να μάθουν οτιδήποτε αν ξέρουν πώς να το μάθουν. Η μάθηση ξεκινά με το να νιώθεις καλά, γιατί είναι δύσκολο να μάθεις αν δεν νιώθεις ασφαλής. Το κύριο καθήκον του εγκεφάλου είναι να επιβιώσει για να συνεχίσει να μαθαίνει. Άρα το θέμα μας σχετίζεται στην πραγματικότητα με την ευημερία των μαθητών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου