Μαθαίνουμε για τους υπολογιστές μαζί

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Διαγωνισμός Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης "Alan Turing"


Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου θα λάβει μέρος στον 2ο Διαγωνισμό Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: Alan Turing» που από διοργανώνεται από  το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις κατά τον μήνα Απρίλιο έως Μάιο 2023. 

Οι ερωτήσεις του Διαγωνισμού είναι υπό τη μορφή γρίφων σε ψηφιακή μορφή, και έχουν ως σκοπό την καλλιέργεια ικανοτήτων μαθηματικής λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν συνεργατικά, σε τριμελής ομάδες και δεν χρειάζεται να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής ή μαθηματικών. 

H πρώτη φάση θα υλοποιηθεί on-line την Τετάρτη 26/4/2023, εντός ωραρίου σχολείου, στο εργαστήριο πληροφορικής.

Η ημιτελική και τελική φάση του Διαγωνισμού, για την ομάδα που θα καταφέρει να περάσει στο επόμενο στάδιο, θα υλοποιηθεί δια ζώσης στην Πάτρα, έδρα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας το Σάββατο 6/5/2023 (10.00 π.μ – 15.00).

Οι ενημερώσεις για το Διαγωνισμό θα γίνονται αποκλειστικά μέσα από το Ιστολόγιο του Διαγωνισμού στον ακόλουθο σύνδεσμοhttps://blogs.sch.gr/pekesde-turing/ και την Ιστοσελίδα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2866 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου