Μαθαίνουμε για τους υπολογιστές μαζί

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

eTwinning Εθνική Ετικέτα Ποίοτητας Roboland

Για το σχολικό έτος 2022-2023, τα έργο Roboland και Toyland, που υλοποίησα με τις τάξεις Ε' και ΣΤ' του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς εντός και εκτός Ελλάδας, απέσπασαν Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αξιολογήσεις και των δύο έργων καθώς και τις ετικέτες:

Roboland

Πρόκειται για ένα συνεργατικό etwinning έργο το οποίο είχε ως στόχους: Ανάπτυξη των γνώσεων των μαθητών για τη ρομποτική, -Ενθάρρυνση των μαθητών να εμπλακούν με την προσέγγιση STEAM, -Υποστήριξη των μαθητών να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη, -Ενθάρρυνση των μαθητών να κάνουν ερωτήσεις, να λύνουν προβλήματα βήμα προς βήμα, να χρησιμοποιούν μοντέλα, να ερευνούν, να αναλύουν και να ερμηνεύουν δεδομένα, να αξιολογούν τα αποτελέσματα και να συνεργάζονται, -Άσκηση των δεξιοτήτων των μαθητών στις ΤΠΕ και στα αγγλικά, -Ενίσχυση των μαθητών στη χρήση της Ρομποτικής και άλλων καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών στη μαθησιακή διαδικασία, -Βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητών του 21ου αιώνα, όπως επικοινωνία, συνεργασία, ομαδική εργασία, χρήση τεχνολογίας, ανάληψη ευθύνης, κριτική σκέψη, δημιουργική καινοτομία και αυτοπεποίθηση. 

Θετικά στοιχεία: - καλή αξιολόγηση και διάχυση του έργου, - πολλά συνεργατικά web 2.0 εργαλεία (Padlet, Mentimeter, Kahoot, Genially, AnswerGarden, Tinkercad, Thingiverse, Ultimaker Cura, Photo Collage, Bitly, Canva, Coco Material, Pixabay, FreePik, ILoveImg, Audacity, OpenShot Video Editor,Youtube, Emaze, FlexClip, Remove Image Background, FlipHtml5 – FlipBooks, Scratch, Scratch, Lego WeDo 2.0 Software, EU Code Week).

Αρνητικά στοιχεία: - υπήρξαν μαθητές που δεν συνδέθηκαν ποτέ στο Twinspace του έργου. Για όλους τους παραπάνω λόγους σας απονέμεται η Ετικέτα Ποιότητας. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο δημιουργικό σας έργο! Με εκτίμηση, ο ΕΟΥ της δράσης eTwinning


Toyland

Υλοποιήσατε ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, το οποίο από την αρχή μέχρι το τέλος είχε στο επίκεντρο τους μαθητές και πώς αυτοί μέσα από τη συνεργασία με τους εταίρους τους και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας μελετούν τα παιχνίδια από το παρελθόν μέχρι σήμερα μέσω μιας προσέγγισης STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά) δημιουργώντας παιχνίδια από διάφορα υλικά και με διάφορες τεχνικές. Στα θετικά σημεία του περιλαμβάνονται: η συνεχής συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών των εταιρικών σχολείων (αν και πρέπει να επισημανθεί ο ιδιαίτερος αριθμός των εταίρων από την Ελλάδα), η αλληλεπίδραση των μαθητών για την αποκωδικοποίηση των avatars, τη δημιουργία και εκτέλεση των παιχνιδιών (Kahoot, Carnival park, scratch, 3D εκτυπώσεις), τα κοινά συνεργατικά προϊόντα (Christmas tree wishes, letter to Santa, ιστοριογραμμή παιχνιδιών, ημερολόγιο με παιχνίδια και παιγνιώδεις δραστηριότητες, Toys with voice κλπ.), τα λογότυπα, ο εορτασμός σημαντικών ημερών, οι δραστηριότητες για την ψηφιακή ασφάλεια. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τις τηλεσυναντήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, την αξιολόγηση και διάχυση με κάθε μέσο, την άριστη οργάνωση του Twinspace. 

Θα θέλαμε μόνο να σας συστήσουμε να δίνετε περισσότερες ευκαιρίες αλληλεπίδρασης στους μαθητές σας μέσω του φόρουμ του Twinspace. Εξετάζοντας όλα τα παραπάνω σας απονέμεται η Ετικέτα Ποιότητας για το έργο σας. Ευχόμαστε συγχαρητήρια σε σας, τους μαθητές και τους συνεργάτες σας. Καλή επιτυχία στη δημιουργική σας πορεία! Με εκτίμηση, o ΕOΥ της δράσης eTwinning.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου